Dåpsdagen til Mariell

På søndag ble endelig Mariell døpt. Det ble en utrolig fin dag, med masse gjester, god mat og kake og god stemning. Dåpsbarnet oppførte seg like eksemplarisk i kirka som storebroren sin gjorde, og lagde ikke en lyd under hele gudstjenesten. Pappaen hennes bar henne opp til døpefonten og farmor tok lua.

Etterpå hadde vi selskap hjemme hos foreldrene mine. Maten på koldtbordet var noe av det beste jeg har smakt på lenge! Elsket den Waldorf-salaten. Godt å ha litt rester utover uka! Vi hadde mer enn nok kake, og jeg måtte sende en del rester med gjestene etterpå, ellers hadde det blitt altfor mye igjen til oss. De franske makronene ble en hit, og det var ikke så mange igjen etterpå. Og det var godt, for det var mye arbeid å lage dem, hehe.

Mariell greide å bæsje gjennom både bleie, body, strømpebukse og kjole under selskapet, så da måtte hun rett og slett spyles i badekaret! Har aldri sett så mye komme ut av en så liten unge. Men hun hadde spart opp hele uka da, så var kanskje ikke så rart. Jeg er veldig glad for at hun bestemte seg for å gjøre det etter gudstjenesten, og etter vi hadde tatt av dåpskjolen og byttet til en vanlig kjole. Hadde kanskje ikke sett så bra ut med en dåpskjole full av bæsj og en illsint baby ved døpefonten!

Her er noen bilder fra dåpen. Oppskriftene til noen av kakene under har jeg linket til i caption-teksten :)

Borddekorasjoner

Blomsteroppsatsene

Gavebordet

Koldtbordet

Kakebordet

Marsipankake

Ikke så lett å få dåpskjolen mellom beltene

Mariell får smake på kaka si

Et trøtt dåpsbarn

Etter dåpen var vi slitne alle sammen

3 kommentarer til “Dåpsdagen til Mariell

 1. Så kjempekoselig ut, herlig mat og masse deilige kaker!
  Skal selv i dåp på søndag til nevøen min, gleder meg :-)

  Svar
 2. Hælledussen, så søt :-)  Hehe… jeg så for meg scenen – dåpskjole – bæsj – illsint babt ved fonten…  Måtte le litt :-D  Godt at det var etterpå, ja :-D
  Du stod ikke for all maten selv, eller? Gratulerer med vel overstått!

  Svar
  1. Takk for det :) Ja, det var HELT greit at hun bæsjet hjemme! 

   Lagde ikke maten til koldtbordet selv nei, den ble bestilt ;)

   Svar

Legg inn en kommentar