Velkommen til verden, Mariell!

8. november kl 20:06 kom lille Mariell til verden! Hun veide 3620 gram og var 51 cm lang. Fødselen var over på to timer, etter jeg ble satt i gang, og vannet ble tatt. Rakk ikke epidural en gang! Jeg fikk nokså panikk da jeg skjønte at det ikke var nok tid til å sette bedøvelse, men det gikk mye bedre enn forventet. Ble litt dramatisk da jeg mistet en del blod, og endte opp med blodoverføring da jeg hadde en blodprosent på 6! Jeg ville jo helst ha dratt på barselhotellet med Viggo, men det fikk jeg ikke lov til ettersom jeg var i for dårlig form. Så ble værende på barsel resten av oppholdet.

Et par dager etter fødselen fikk Mariell gulsott, og måtte ligge i lys. Dermed ble vi overført til nyfødtavdelingen på sykehuset. Her måtte vi være et par dager, før vi fikk reise hjem på «permisjon». Dagen etter var gulsottverdiene fortsatt for høye, og vi måtte sove på sykehuset enda en natt. Heldigvis var verdiene mye lavere dagen etter, så da fikk vi reise hjem igjen. Etter det har vi vært inne på et par kontroller, og verdiene har bare sunket, så hun er frisk og fin igjen nå.

De siste dagene har vi bare kost oss hjemme og slappet av. Storebror Alexander har vært utrolig snill, og bare så vidt vært bittelitt sjalu innimellom. Men det går overraskende bra! Mariell sover veldig godt på natta, og jeg må nærmest våkne henne for å få henne til å amme når melka sprenger! Så foreløpig er alt bare fryd og gammen her i hus! Blir nok noen flere babyoppdateringer etter hvert, men nå trenger jeg en liten blund på øyet! :)

4 kommentarer til “Velkommen til verden, Mariell!

  1. Herlighet, så skjønn hun er! Bra at fødselen gikk bra, tross alt :) Kos dere med Mariell (nydelig navn, forresten!) :)

    Svar

Legg inn en kommentar